APROBAT Salarii Mărite la bugetari! Vezi cât vor primi medicii și asistentele, profesorii, polițiștii, militarii, angajații de la ROMATSA și din primării

(Last Updated On: June 4, 2017)

Guvernul PSD își ține promisiunile și mărește salariile pentru mai multe categorii de salariați bugetari începând cu 1 iulie 2017. Ministrul de Finanțe a făcut public grila de salarizare.

1. Medicii și asistentele primesc o mărire de 50%
În schimb sunt obligați să cumpere mănuși, medicamente, pansamente, instrumentar medical, dezinfectanți. Toate cu bon fiscal. Fiecare unitate sanitară va programa câte un medic și trei asistente care să se ocupe de achiziții. Cota obligatorie de cumpărături este de 500 de euro lunar pentru medici și 300 de euro pentru asistente.
Sunt exceptate de la cota de cumpărături amantele, soțiile, frații, verișorii politicienilor și a membrilor de conducere din unitate.
Ei mai primesc un spor de 15 % la salariu și 5 zile libere lunar pentru vechimea în rudenie.

2. Polițiștii primesc o mărire de salariu de 35%
În schimb sunt obligați să încarcereze în propriile locuințe câte 3 deținuți. Toate apartamentele trebuie să îndeplinească un minim de standard: Televizoare Full Hd, laptopuri pentru Facebook, frigider plin cu mâncare și băutură, saună, cadă cu hidromasaj.
Toți infractorii care vor fi arestați vor trebui duși obligatoriu cu taxiul și întâmpinați cu fanfară la sediul de Poliție.

Toți polițiștii vor trebui să ia lecții de masaj pentru cei pe care-i găzduiesc și lecții de actorie pentru serile de pantomimă.

Sunt exceptați amantele, soțiile, frații, verișorii politicienilor și a membrilor de conducere din unitățile de Poliție.
Ei mai primesc un spor de 15 % la salariu și 5 zile libere lunar pentru vechimea în rudenie.

3. Funcționarii din primării și Consilii Județene primesc o mărire de salariu de 25%
Cei de la primăriile de comune sunt obligați să construiască cotețe de găini, porci și să dea primarului, de Crăciun un por, iar de paște 6 rațe, 4 găini, 2 curcani. În timpul anului trebuie să iasă la muncă pe moșia primarului 10 zile la porumb, 10 zile la vița de vie, 60 de zile la curățenie la curtea primarului și la amantele acestuia.

Cei de la orașe sunt obligați să-și facă agenții turistice prin care să ofere vacanțe pentru primar, amante și rudele din instituție. Distanța minimă de călătorie cu avionul: 500 de kilometri.
În timpul anului sunt obligați să curețe mașina primarului, amantei și a rudelor din instituție timp de 15 zile pe an, să meargă la curățenie în apartamentele acestora 90 de zile pe an.

Sunt exceptați amantele, soțiile, frații, verișorii politicienilor și a membrilor de conducere din aceste instituții.
Ei mai primesc un spor de 15 % la salariu și 5 zile libere lunar pentru vechimea în rudenie.

4. Angajații de la ROMATSA (controlori de trafic aerian) Primesc acum, real, spor de vechime de până la 25%, urmat de un spor pentru condiţii grele de 15%, de un spor pentru complexitatea dirijării de 33% şi de un spor pentru lucrul în ture de 23,5%.
Ajung la salarii de 5,000 de euro dar au făcut marți grevă. Ce să li se mai dea?

5. Profesorii vor primi o mărire de salariu de 35 %
În schimb vor trebui să cumpere la elevi telefoane mobile, tablete, pe care să le folosească în timpul orelor de curs. Pentru pauze trebuie să cumpere pentru elevi țigări, cafea și bere. În acest mod nu vor mai chiuli de la școală iar prezențele la ore vor fi record.

6. Militarii vor primi o mărire de 45%
În schimb trebuie să se doteze pentru război și să cumpere: praștie cu elastic, suliță, arc cu săgeți, mască Power Rangers, pelerină Superman.

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare 🙂