UPDATE! Bucuria continuă la Cluj! Primarul Gabriela Firea se apucă de cultivat zarzavaturi prin București! Pe Bune!

(Last Updated On: June 23, 2017)

Vă spuneam aici că Bucureștiul va deveni cel mai tradiționalist loc din România…. clujenii ne vor cerși alimente crescute pe bulevardele transformate în ogoare (Primarul Bucureștiului se RĂZBUNĂ pe primarul Clujului pentru că l-a sprijint pe Grindeanu!) iar aici vă spuneam Bucurie la Cluj! Mâine se împlinește un an de zile de când Gabriela Firea a devenit primarul Bucureștiului!
Ei bine confirmarea a venit astăzi când Primarul Gabriela Firea a anunțat că prioritatea sa pentru următorii ani este cultivarea de legume și zarzavaturi în București! Pe bune!
În loc să le ofere condiții extraordinare de învâțat (laboratoare, practică) Firea îi învață pe elevi cum să fie grădinari.

„Am spus şi ne vom ţine de cuvânt, că pe lângă cele mai multe şcoli şi gradiniţe dorim, împreună cu specialişti de la Ministerul Agriculturii, să amenajăm grădini de legume şi zarzavaturi care să fie folosite în cantinele şcolare astfel încât copiii noştri să mănânce sănătos. Este foarte important, un obiectiv ambiţios dar îl ducem până la capăt”, a declarat PE BUNE primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, citată de Mediafax.

În schimb, Emil Boc lasă agricultura pe baza celor de la țară și se concentrează pe inovare, digitalizare: „Avem aici, la Cluj-Napoca, ingredientele pentru a atinge obiectivul ca în termen de 10 ani să devenim Capitala Europeană a Inovării, titlu deținut anterior de orașe precum Barcelona, Amsterdam sau Viena.

Va fi o îmbinare între transportul public şi arii pietonale şi conectarea cetăţenilor la aceste probleme. Obiectivul nostru este crearea unui ecosistem digital, compus din administraţie locală, mediul de business, mediul universitar, ONG-uri, care să creeze mediul prin care să aducem oraşul mai aproape de cetăţean utilizând tehnologia şi punând-o la dispoziţia lui.

Nu vom putea evita evoluţia tehnologiei în viaţa noastră şi oraşele care vor începe mai devreme vor fi primele care vor câştiga în viitor locuri de muncă, investiţii într-o economie digitală care va avea avea loc”.

Zilele trecute Clujul a primit Premiul european pentru inovare.
Emil Boc: „Am acceptat acest premiu în numele orașului nostru, deoarece este o recunoaștere adresată întregii comunități clujene: universități, mediu de business, ONG-uri, cetățeni, instituții publice. Am reușit să creăm împreună un ecosistem deschis ideilor inovatoare, un mediu creativ care să permită dezvoltarea competitivă a Clujului în era digitală”.

Clujul se gândește la Tehnologie, Bucureștiul se gândește la zarzavaturi. Cam asta e diferența.

Acest articol NU este un pamflet! Este realitatea.